magento

Sjezus

Toegevoegd op 17 oktober 2017 om 00:00 door Gluscevic
Whatsapp Facebook Twitter


Sjezus
Sjezus, voetballen. En dat op zijn zondag. Mooi weer ook, pfff. Moest ie zich weer melden bij dat elftal van hem. Een eeuwige haat-liefde verhouding.

Gisteravond was gewoon nog ontspannen, gezellig. Gewoon klein biertje thuis in de Vruchtenbuurt en dan nog even naar het café, maar verder weinig spannends. En dan de volgende dag lekker werken in de tuin. Daar had hij echt al een tijd naar uitgekeken. Rhodondenronnetje planten, zoals Tinus had verteld en wat nieuw scheurgras leggen. En dan misschien in de middag nog even een muurtje verven, Hop en Kip hadden een mooie tippie. Misschien nog een mooi broodje eten tussendoor en hij had ook natuurlijk ook nog een nieuw ginger lime theetje in de kast liggen (geen Lipton, zit suiker in).

Maar nee, deze ideale zondag werd verstoord door een wekelijks terugkerend fenomeen: voetballen, dat is toch vreselijk eigenlijk. Godver, moet je weer uit je bed komen. En dan gaat zo’n Guus weer schreeuwen dat je een gaatje moet dicht lopen. Of zo’n Reimer lopen roepen dat ie moet inzakken. Die jongens snappen er weinig van ook. Inzakken en dichtlopen, dat is voor Feyenoorders toch. Sinkie zou dat nooit doen. Begreep iemand hem eigenlijk wel? Hoe moest hij deze dag doorkomen?

Tegelijkertijd verzamelden zich de andere 10 basisspelers van de FC zich op de club. BMT thuis en de sfeer zat er goed in na de last minute overwinning op VELO van vorige week. De meeste koppen stonden goed: Max was een zaterdagavondje thuis gebleken, Noor was redelijk fit en de rest kan het sowieso niet meer opbrengen om op zaterdag wat leuks te doen en de volgende dag om 09:30 op de club te zijn. 09:30 inderdaad en dan een bardienstje krijgen van 16:00 tot 19:00. Ben je gewoon bijna 10 uur op de club, maar de FC zou de FC niet zijn als dat niet geregeld werd.

Opstelling was snel gemaakt voor deze pot, Rutje “Century” Beekhof meldde zich geheel vrijwillig aan als wissel en de andere 11 kwamen op een logische plek te staan. Mooi om te zien was de rentree van “Jeinior”. Na een weekje USA (“vreselijk land, je kan er geen normale koffie krijgen”) besloot hij weer de fluit te hanteren.

Tien basisspelers stonden te popelen, de scheids had er zin, maar hoe zat het met die jongen die misschien liever thuis was gebleven vandaag. Op dat HBS zag toch niemand sinds Bart Visée zijn echte kwaliteiten. En dat kunstgras was ook best wel kut, hard ook. Neresje wel weer mega gister, maar verder….pfffff. Het beginsignaal luidt en het besef komt opeens bij hem binnen, twee opties nu: beetje meehobbelen of een keertje excelleren? Gewoon die badgasten, die lachen over zijn inzet en zijn meeverdedigen, even laten zien hoe echt moet. In de tiende minuut kwam het besef bij “Knopsie”: hij zou vandaag de regie in handen nemen. Zijn eerste daad was een dropkick bijna door het net heen. Drie minuten later een bekeken schuiver in de korte hoek: 2-0. En na twee spitsengoals van Smitje, maakte Knops in de 25e minuut zijn hattrick compleet door een corner in één keer binnen te draaien: 5-0.

Deze ongekende luxe voor de FC leidde tot trots bij afwezige spelers en supporters in den lande. Een Wassenaarse tuincentrummagnaat loofde een fles bubbels uit voor een 10-0 voorsprong bij rust. En een sportjournalist repte al van de beste wedstrijd in de historie van de FC. De geblesseerde Capitano langs de kant, deze wedstrijd tevens verslaggever in de FC app, struikelde over superlatieven: “Spelen goed: HEEL GOED”, “Soms valt alles goed”, “Smi Sma Smaitttttie”, “Hiphopgroep, euh hop hop hop bedoel ik”en “Waar stopt dit”, waren slechts enkele van zijn uitingen.

De FC ging gewoon onverstoord door en na 44 minuten stond er een 11-0 tussenstand op het scorebord, onder meer door een fraaie Tor van Kautzie en de nodige assistjes van Maxie Balm (heeft ie een relatie?). In de 45e minuut ging er echter van alles mis: te laat drukzetten voorin door Bolsius, Joris die niet goed stond, looplijnen werden niet nagekomen en de restverdediging was weg: 11-1
De tweede helft bloedde eigenlijk een beetje dood. Knops maakte nog zijn 5e van de middag, BMT deed nog wat terug en we eindigden op 13-2. Een eindstand die merkwaardig genoeg in de rust al was verschenen op het Insta fenomeen “Japie’s Lifestyle”. Is dit misschien een dekmantel voor een illegale goksite. Zijn het aantal boterhammen dat Japie post met het hashtag #brunch wellicht een indicatie voor het aantal te vallen doelpunten? Zou een mooi handeltje zijn.

Na de overwinning werd genietend in het zonnetje vooruit gekeken naar de echt belangrijke zaken van komende week, zoals daar het Amsterdam Dance Event (ADE). Vanaf woensdag zullen de nodige leden van de FC onder leiding van Haagse Piet en Tante Wati de hoofdstad door stuiteren. We zijn benieuwd naar hun belevenissen. Iemand die dit jaar ADE een keer overslaat is De Rizza. Hij was een weekend met het gezin naar Arnhem. Op de vraag of hij daar de plaatselijke mooie dierentuin ook had bezocht, antwoordde hij: “Dierentuin, vind ik niks, kom je bij een hok met een bordje “olifant” en dan zie je een olifant, lekker leuk”.

Ondergetekende kon hier verder niets tegen in brengen en luisterde daarom vooral naar de verhalen van de Noor, die zijn huis had laten restylen door Westdijk Interieurbeleving B.W. , zoals in het vorige verslag al aangekondigd. Volgens Noor was het heel mooi geworden: we zullen het binnenkort zien op zijn tweede housewarming. Toch wel opvallend die Westdijk, stond enkele jaren geleden nog bekend als “The Punisher”, maar gaat nu als “The Decorator” door het leven. Weet niet wat stoerder is . 

Tijdens de afsluitende middagborrel met Dordt , Fedonius en een uitstekend Buitenbardienstje kwamen nog enkele vragen naar boven:


• Houdt Knopsie dit moyenne vol?
• Moeten we ooit nog met een andere 11 beginnen? Of draaien we nu door?
• Filmpjes bij Sinterklaas gaan niet door, maar gaan we dan weer old school gedichten maken?
• En wie zal er dan aangepakt worden?
• Welke loterij heeft Schildkamp gewonnen? Die gaat vaker naar de andere kant van de wereld dan Floortje Dessing
• Wanneer krijgen we een bubbeltje van Hijmans?
• Wat was die Smait hongerig voor de goal, hoe zou dat komen?
• Waarom vlogt Jaap ondersteboven: is dit ook een signaal?
• Welke act mag je niet missen op ADE?
• Zou Biesta al een beetje bewogen hebben op Curaçao?
• Wie had er een schoenlepel in zijn voetbaltas?
• Is Vinnie gestopt met voetballen?
• En gaat Lanza nog minuten maken dit jaar?
* Waarom begon Knops half oktober al een vreugdevuur op het Abrikozenplein? Dit is toch normaal met Oud en Nieuw
• Gaan we überhaupt nog wat leuks doen met het hele elftal dit jaar?
• Is den Peet nou al gestopt met zijn kluspogingen?
• Binnenkort VUC uit, zou Jack Snack op tijd open zijn?
• Gaat JD een beetje presteren op de Hilversumsche komende zaterdag?
*
Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento